Siirry suoraan sisältöön

Keurusselän Nuorkauppakamarin #munkeuruu -projekti valittiin parhaaksi Yhteiskuntavastuu -projektiksi

Keurusselän Nuorkauppakamari sai tunnustusta nuorkauppakamareiden C-alueen etänä toimitetussa palkintogaalassa kuluvana viikonloppuna. Yhteiskuntavastuu-projektin kategoriaan tuli eniten hakemuksia, joista parhaimmaksi valikoitiin #munkeuruu -projekti. #munkeuruu -projektin pohjimmainen tavoite oli vastata Keurusselän Nuorkauppakamarin jäsenistön tarpeeseen oppia tekemään itse somevideoita, sekä madaltaa kynnystä niiden julkaisuun. “Toisena, yhtä tärkeänä tavoitteena oli kotiseutumme positiivisten puolien näyttäminen. Tavoitteena olikin paikkakuntalaisten toimesta edistää Keuruun asemaa houkuttelevana vaihtoehtona mm. paluumuuttajille, yhteisöille ja yksilöille, jotka haluavat rakentaa tulevaisuudessa arkea Keuruulla,” kommentoi projektipäällikkö Noora Mäkiaho.

”Olemme niin koko projektitiimin kuin kamarinkin kanssa erittäin otettuja kunniasta ja tunnustuksesta, ja toki tästä lähdetään myös hakemaan kansallista tunnustusta sekä samalla nostamaan Keuruun tunnettuutta myös ylemmällä tasolla,” Mäkiaho jatkaa.

Projektin kiiteltiin hyödyntävän upeasti Suomen Nuorkauppakamareiden tavoitteita, missiota ja visiota kehittäessään niin pientä maalaispaikkakuntaa kuin paikallista kamariakin. ”#munkeuruu-projektissa yhdistettiin niin liike-elämä, julkinen sektori kuin aktiiviset kansalaisetkin kehittäen samalla kamarin jäsenten työelämätaitoja kokeilukulttuuria hyödyntäen,” kuvattiin palkintoperusteita.

”#munkeuruu -projekti on hieno osoitus positiivisesta yhteiskuntavastuusta. Nuorkauppakamarilaiset ovat halunneet kantaa oman kortensa kekoon yhteisen hyvän äärelle,” kommentoi projektin yhteistyökumppanin Keulinkin toimitusjohtaja Jukka Kentala. Myös kamarilaisten mielestä Keuruun kaupunkikuvan tärkeimmät tekijät ovat keuruulaiset itse. ”Suosittelemmekin kaikkia mainitsemaan omissa positiivisissa sosiaalisen median julkaisuissaan aihetunnisteen #munkeuruu, jotta voimme jatkaa paikallisten, matkailijoiden, yrittäjien ja muiden sidosryhmien kollektiivista yhdistämistä”, kommentoi Mäkiaho.

Lisäksi projekti toi myös kaivattua uutta potkua kamaritoimintaan, sillä se poiki lisäjäseniä pieneen Keurusselän Nuorkauppakamariin sekä nostatti kamarin yhteisöllisyyttä, joka jäi myös elämään. Kaiken huipuksi projektin yksi yhteistyökumppaneista, Keurusseudun Yrittäjät ry, ovat jo pyytäneet jatkoa projektiin liittyen, joten sitä seuraa:

”Mun Keuruu -ajatusmalli tukee mitä suuremmissa määrin sitä yhteisöllisyyden kokemusta ja lapsiperheiden paratiisi -tarinaa, jonka rakentamisessa myös yrittäjät haluavat olla mukana Lapset seutukunnan tulevaisuus – hankkeen kautta – niin yrittäjät paikallisen elinvoiman tekijöinä kuin me järjestönäkin”, kommentoi yrittäjien puheenjohtaja Emilia Koikkalainen.

Vastaa