Siirry suoraan sisältöön

Keurusselän Nuorkauppakamarille historiallinen palkinto Parhaasta Nuorkauppakamaritoiminnasta

Keurusselän Nuorkauppakamari palkittiin vuoden 2023 parhaana nuorkauppakamaritoimintana. Palkinto jaettiin lauantaina 20.4. Kouvolassa järjestetyssä Suomen Nuorkauppakamareiden vuosikokouksessa. Palkintoa oli jakamassa Suomen Nuorkauppakamarit ry:n vuoden 2023 puheenjohtaja Taru Mikkonen sekä kansallinen palkintokoordinaattori Niina Pekonen.

Vuosittain jaettava palkinto myönnetään vuosittain kamarille, joka tekee laadukasta nuorkauppakamaritoimintaa. Suomessa on yhteensä 64 kamaria ja niissä on noin 2 000 jäsentä. Keurusselän Nuorkauppakamarille palkinto oli yli 30-vuotiaan historiansa ensimmäinen tässä kategoriassa. 

Perusteluina palkintoa jaettaessa mainittiin muun muassa Keurusselän Nuorkauppakamarin vaikuttava ja näkyvä toiminta, jäsenmäärän ja kumppaneiden kasvu sekä vastuulliset ja vaikuttavat projektit oman toiminta-alueen elinvoiman kasvattamiseksi. Vuonna 2023 Keurusselän Nuorkauppakamarin merkittävin projekti oli Värityskirja-projekti, jossa luotiin Keuruun ja Multian eskareille sekä ensimmäisen luokan oppilaille erilaisia ammatteja ja toimialoja esittelevä värityskirja. Myös vuonna 2022 alkunsa saanut Maalaismimmit-podcast jatkoi uudella tuotantokaudella esitellen paikallisia eduskuntavaaliehdokkaita. Lisäksi Keurusselän Nuorkauppakamari oli mukana jakamassa ensimmäistä kertaa jaettavan Vireä viranhaltija -palkinnon julkishallinnon edustajalle yhdessä yrittäjäjärjestön kanssa, vuosittaisen Keurusseudun Vuoden nuori yrittäjä -valinnan ohella.

”Viime vuoden teemanamme oli ILO (innostu, loista ja onnistu). Kun teema on itsessään positiivinen ja toiminta on jäsenistön arvojen mukaista, avaimet menestykseen löytyvät kuin itsestään.

Vielä vuonna 2020 pohdimme paikallisen toiminnan lopettamista, mutta onnistunut arvotyöskentely ja strategiaprosessi suunnittelusta jalkautukseen on mahdollistanut kamarillemme huiman jäsenmäärän kasvun ja toiminnan kestävän kehittämisen. Haluamme, että myös lapsillamme olisi mahdollisuus valita Keurusseutu asuinpaikakseen. 

Suuri kiitos kaikille viime vuoden sekä aiempien vuosien tekijöille, jäsenistöllemme ja yhteistyökumppaneille!”, kommentoi Keurusselän Nuorkauppakamarin vuoden 2023 puheenjohtaja Ida Mustonen

“Meillä Keurusselkäläisille on intohimo ja halu vaikuttaa paikallisen elinvoimaisuuden puolesta ja luoda positiivisuutta seutukunnalle. Maaseutukuntien kehittämisen lisäksi jäsenemme haluavat kehittää itseään ja verkostoitua. 

Parasta tässä harrastuksessa on mahdollisuus vaikuttaa ja tehdä se yhdessä muiden kamarilaisten kanssa, joista helposti on saanut kavereita ja sydänystäviä. Tämä yhteisö tukee yksilön kehittymistä, mutta samalla antaa mahdollisuuden vaikuttaa yhdessä vahvasti. Yhdessä tekeminen ja learning by doing ovat kamaritoiminnan suola. 

Myös tänä vuonna haluamme kasvaa ja  kehittää toimintaamme laadukkaasti. Tämän vuoden isoimmat projektimme ajoittuvat ensi syksylle ja näiden tapahtumien järjestely on kovassa vauhdissa. Projektimme Meet & Greet Ruuantekijät vievät Keuruun 5.-6.-luokkalaiset syyskuussa tutustumaan Riihon yhdeksään maatilaan, heidän työhönsä sekä ruuan alkulähteisiin. Lisäksi järjestämme syyskuussa Suomen nuorkauppakamareiden C-alueen vaalikokouksen Tuurin Kyläkaupassa, johon saapuu yli 200 nuorkauppakamarilaista sekä yhteistyökumppaneitamme,” kertoo Keurusselän Nuorkauppakamarin tämän vuoden puheenjohtaja Milja Kaartinen

Vastaa