Siirry suoraan sisältöön

Tulevaisuus työryhmä – Juureva mahdollistaja

Vuonna 2020 teimme onnistuneen exitin ja myimme kehittämämme munkeuruu-brändin eteenpäin Kehittämisyhtiö Keulink Oy:lle. Päätös oli samalla vaikea, mutta huojentava. Tiesimme, että munkeuruussa on potentiaalia vaikka mihin ja sen piti päästä lentoon. Kamarillamme ei vaan ollut resursseja brändin kehittämiseen ja toisaalta myös uskoimme, että olimme jo saaneet niin paljon oppia projektin myötä, että siitä oli nyt aika päästää irti. Munkeuruu sai uuden, erinomaisen kodin ja vielä kiikkustuolissa voimme ylpeänä muistella munkeuruun nousukiitoa, me loimme sen. 

Mitäs sitten sille pienelle pesämunalle tehdään, jonka myynnistä saimme? Kysyimme sitä jäsenistöltä. Esitimme kolme vaihtoehtoa: Samppanjakoulutus, jäsenten koulutustuet tai tulevaisuustyöryhmän perustaminen, joista viimeinen voitti äänestyksen ylivoimaisesti. Näin syntyi seuraava projekti: tulevaisuus työryhmä. 

Työryhmä koostettiin eri vaiheessa kamaripolkua olevista jäsenistä. Mukana työryhmässä oli kamarin jäsenten lisäksi edustus hallituksesta, koejäsen sekä senaattori. Näin saimme mahdollisimman kattavan otoksen. Kamarimme on kriisikamari ja jäsenkehitys on viime vuosina ollut laskeva, koska iso ikäpolvi on potkittu harrastuksesta pois. Tulevaisuus työryhmän tehtävänä oli pohtia, onko parempi kuopata koko kamari vai vieläkö haluamme jatkaa. Työryhmä päätti esittää, että kamarille tehdään uusi strategia ja pyritään saada jäsenmäärä trendi käännettyä. Näin alkoi strategiatyö tammikuussa 2021. Strategiaa tehtiin työpajatyylisesti puolen vuoden ajan ja kesällä 2021 esittelimme hallitukselle sekä jäsenillemme kamarimme uuden strategian 2022-2024. 

Prosessin aikana korostui kotiseuturakkaus, yhdessä oppiminen, kokeilukulttuuri, tekemällä oppiminen, mokaaminen ja uudelleen yrittäminen. Näiden teemojen ja monien aivoriihien kautta päädyimme tähän:

Juureva mahdollistaja. Juureva kertoo tahdosta tehdä hyvää kotiseudullamme. Se on enemmän kuin ajatus paikallisuudesta. Juureva kertoo omista juuristamme ja tahdosta juurtua. Se kuvaa sitoutumistamme paikallisyhteisöömme. Kotiseutumme on turvallinen yhteisö, jossa meillä on vapaus toteuttaa omia unelmiamme ja elää valittua arkeamme. Juuremme myös antavat rohkeutta ponnistaa uusiin ulottuvuuksiin. Juureva on tunne, jota haluamme vahvistaa omilla toimillamme, omassa yhteisössämme. 

Mahdollistaja sana kuvaa sitä moninaista pelikenttää, jonka JCI-maailma meille tarjoaa. Omalla toiminnalle luomme mahdollisuuksia kehittyä ja kehittää – niin henkilökohtaisia taitoja ja ominaisuuksiamme kuin toinen toistammekin. Voimme kehittää omia työelämätaitojamme, toteuttaa kansainvälistymishaaveitamme, saada sparrausapua yrittäjyydessämme tai uravalinnoissa. Mahdollistamme toinen toisillemme turvallisen kasvualustan.

Olemme sosiaalinen heimo. Mahdollistamme jäsentemme kasvun ja kehittymisen. Rakennamme yhteisöä kokeilukulttuurin keinoin. Positiivinen varhaiskasvattamo ja juurruttaja. Olemme vaikuttajien farmiliiga ja yhteisöllisyyden vahvistaja. Luottamuksellisessa verkostoissa henkilökohtainen kasvu mahdollistuu.  Olemme sosiaalinen heimo, joka haluaa viihtyä ja leikkiä isoilla asioilla. 

Aika siistiä, eikö vaan? Oli kunnia saada olla mukana. Jokainen meistä työryhmän jäsenistä pääsi olemaan mukana ammattimaisessa strategiaprosessissa ja varmasti jokaiselle jäi käteen arvokasta oppia omaa työelämää ajatellen. Leikimme isoilla asioilla. ❤ Kiitos kaikille työryhmän jäsenille. Aivan huikea työ on takana ja nyt saamme innolla odottaa, mitä kaikkea hyvää tästä projektista seuraa. Ai niin joo. Tulevaisuus työryhmä oli säästeliäs eikä rahaa juuri kulunut. Myös samppanjakoulutus sai ääniä. Ehkä sekin on vielä tulossa. Jäädään kuulolle! 

Tulevaisuus työryhmä

Noora Mäkiaho, projektipäällikkö
Emilia Koikkalainen, strategiaprosessin fasilitaattori
Nelli Oksanen
Ida Mustonen
Johanna Teiskonen
Miia Rantanen
Hanna Palosaari