Siirry suoraan sisältöön

Joulupuu-keräys Keuruulla ja Mänttä-Vilppulassa 2020

Joulupuu tuo jälleen hyvää mieltä vähävaraisille perheille Keuruun ja Mänttä-Vilppulan alueella! Keräykseen voi osallistua 1.-13.12.2020.

Joulupuu-keräyksen ja hyväsydämisten ihmisten avulla tullaan tänäkin vuonna keräämään joululahjoja Keuruun ja Mänttä-Vilppulan sosiaalitoimien piirissä oleville lapsille ja perheille, jotka saattaisivat muuten jäädä ilman joulupukin tuomisia. Keräys järjestetään ympäri Suomea paikallisten nuorkauppakamareiden toimesta, ja Keuruulla sekä Mänttä-Vilppulassa siitä vastaa Keurusselän Nuorkauppakamari ry.

Suomessa Joulupuu-keräystä on järjestetty vuodesta 2000 alkaen, ja sen kantavana ajatuksena on ihmisten aito halu auttaa haastavissa elämäntilanteissa olevia lapsia ja nuoria. Etenkin näin joulun alla ihmiset haluavat tehdä hyvää, ja meistä on vuosittain liikuttavaa huomata, että Joulupuu-keräyksellä on todellakin yhteiskunnallista arvoa.

Keräyksen avulla pyritään varmistamaan joulumieli jokaiseen perheeseen, mutta nostetaan samalla myös keskusteluun lasten ja nuorten eriarvoinen asema. Nuorkauppakamareiden yhtenä päätavoitteena on vaikuttaa yhteiskuntaan positiivisesti ja sitä Joulupuu-keräys todella tekee.

Yhtenä jouluna saimme paikalliselta äidiltä useita paketteja saatesanoilla ”tämä keräys pelasti kerran meidän joulun, nyt voin tehdä sen myös itse toiselle perheelle”. Joulupuu-keräykseen osallistuminen tuo todellakin joulumieltä niin lahjan antajalle kuin sen saajallekin!

Kaikki voivat osallistua keräykseen valitsemallaan panoksella lahjoittamalla uuden tai itse tehdyn lahjan tai lahjakortin. Keräykseen voi halutessaan myös lahjoittaa lahjan koko perheelle (esim. lautapeli).

Keuruulla keräyspiste on Megamarketissa 1.-13.12.2020.  Pisteeltä löydät pakettikortit, joista löytyy lahjansaajan ikä ja sukupuoli. Mukana on myös ideoita lahjaa varten. Lahjat voit palauttaa Megamarketin kassalle pakettikortin kanssa 13.12. mennessä. Lisäksi me Keurusselän Nuorkauppakamarin tontut olemme paketoimassa ja opastamassa paikan päällä perjantaina 11.12. klo 13-19 ja lauantaina 12.12. klo 10-16.

Mänttä-Vilppulassa keräys järjestetään 1.-13.12.2020. Keräyspisteenä toimivat Vilppulassa Elämänpuoti, Mäntässä Löytötex sekä Pohjaslahdella Kylätalo. Tänä vuonna erityisenä toiveena on mm. uimahalli- ja elokuvaliput sekä tuotteet henkilökohtaiseen hygieniaan.

Näin osallistut keräykseen Keuruulla tai Mänttä-Vilppulassa:
1. Hanki lahja, joka voi olla uusi tai itse tehty käyttämätön lahja tai lahjakortti.
2. Paketoi lahja joko kotona tai keräyspisteellä (materiaalit valmiina Mänttä-Vilppulassa). Keuruulla voit jättää myös paketoimattoman lahjan keräyspisteelle.
3. Jos paketoit lahjan itse, kirjoita pakettikorttiin, mitä lahja sisältää ja kenelle se sopii, esim. ”nukke, tyttö 6v”, ”elokuvaliput, poika 14v” tai ”lautapeli, koko perheelle”. Keräyspisteeltä löydät valmiita pakettikortteja, mutta vapaamuotoisen kortin voi tehdä myös itse.
4. Kiinnitä pakettikortti lahjanaruun, jolloin se on helppo irrottaa ja vaihtaa lapsen nimen sisältävään korttiin. Älä teippaa pakettikorttia lahjakääreeseen.
5. Tuo lahja pakettikortin kanssa keräyspisteeseen joko paketoimattomana tai paketissa.

Joulupuun alle voi kuka tahansa tuoda paketin, ja jokainen lahjoitettu lahja tuo joulumielen niin antajalle kuin saajallekin!

Lisätietoja:
Keuruun Joulupuu-keräys:
Projektipäällikkö, Janne Sievälä, puh. 040 769 1463
Facebook-tapahtuma

Mänttä-Vilppulan Joulupuu-keräys:
Projektipäällikkö, Sanna Tukia-Le Nguyen, puh. 050 339 2724
Projektipäällikkö, Anu Huhtala, puh. 040 962 8413
Facebook-tapahtuma

Vastaa