Siirry suoraan sisältöön

Keuruulla lapsetkin saavat äänestää eurovaalien yhteydessä

Lapset pääsevät harjoittelemaan äänestämistä myös Keuruulla europarlamenttivaalien yhteydessä. Lasten äänestyspiste on Kulttuuritalo Kimaran läheisyydessä varsinaisena vaalipäivänä sunnuntaina 26.5. klo 14-18. Ehdokkaina lasten vaaleissa ovat Into Ilves, Kaapo Karhu, Peppi Poro, Pasi Pöllö, Kiira Kettu ja Helmi Hevonen.

Suomen Nuorkauppakamarit ry, Porin kaupunki ja Kuntaliitto kokosivat yhdessä valtakunnallisen ehdokasasettelun, jossa fiktiiviset eläinhahmot kilpailevat lasten äänistä päästäkseen matkalle Eurooppaan. Lasten vaalien äänestyspisteitä löytyy eurovaalien aikana ympäri maata, yli 40 paikkakunnalta.

Lapsi voi äänestää vanhemman tai muun aikuisen opastuksella. Kaikkien paikkakuntien lasten vaalien tulokset lasketaan yhteen ja voittaja julkistetaan varsinaista vaalipäivää seuraavalla viikolla. Voittavan hahmon terveiset viedään myös Euroopan parlamenttiin valittaville Suomen edustajille.

– Toivomme, että perheen pienimpien into päästä vaikuttamaan lapsille mieluisaan asiaan vetää mukanaan myös heidän vanhempansa käyttämään ääntään EU-vaaleissa, pohtii Suomen Nuorkauppakamareiden puheenjohtaja Ellimaija Ahonen.

– Toiveenamme on jatkossakin järjestää lapsille äänestysmahdollisuus vaalien yhteydessä ja jos äänestäjiä nyt löytyy niin toivottavasti myös useammassa äänestyspisteessä tai jo ennakkovaalien yhteydessä, kertoo Keurusselän Nuorkauppakamarin Hanna Palosaari.

Ensimmäiset lasten vaalit järjestettiin Porissa kuntavaaleissa 2017. Idea vaaleihin lähti liikkeelle Facebook-päivityksestä, jossa turhautunut äiti tuskaili, kun lapsi ei ollut saanut pudottaa äidin äänestyslipuketta vaaliuurnaan. Nyt lasten vaalit on järjestetty Porissa kolmesti.

Ilmiön levittämiseen on hyvät edellytykset, sillä Kuntaliitolla on vahvat jäsenverkostot ja Suomen Nuorkauppakamareilla on kymmenien vuosien kokemus valtakunnallisten konseptien levittämisestä. TET-työelämään tutustuminen on tästä hyvä esimerkki.

 

Ehdokasasettelu ja lisätietoja: www.lastenvaalit.fi

Lisätietoja antavat:

Hanna Palosaari, projektipäällikkö, Keurusselän Nuorkauppakamari, puh. 040 719 0557 / hanna.k.palosaari@gmail.com

Elna Jokinen, projektipäällikkö, Suomen Nuorkauppakamarit ry, puh. 040 576 4748/ elna.jokinen@jci.fi

 

Aiheeseen liittyvää materiaalia: www.lastenvaalit.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.