Siirry suoraan sisältöön

noora

Noora Mäkiaho

Noora on yrittäjä, äiti, vaimo. Nooralla on kokkaava mies ja kaksi metsästävää poikaa. Noora innostuu matkustamisesta, verkostoista, pitkistä kävelylenkeistä hyvässä seurassa, ilmiöistä ja yritystarinoista. Kamarissa hän on siksi, että voisi kokea sekä epäonnistumisia että onnistumisia, tutustua uusiin ihmisiin, laajentaa verkostoaan ja viettääkseen vapaa-aikaansa itseään kehittäen hyvässä seurassa.

Jos jorinat ei kiinnosta, lue viimeisen kappaleen tiivistelmä.

Noora toimii serkkunsa kanssa 4.polven yrittäjänä Matka Mäkelä Oy:ssä. Hän muutti Hollannista Keuruulle vuonna 2009 säästääkseen puoli vuotta rahaa ja lähteäkseen sukellusoppaaksi Hondurasiin. Samana iltana kun hän tuli Keuruulle, tapasi hän Tarmon ja johonkin se Honduras sitten jäi. Tilalle tuli mies, kaksi lasta, omakotitalo ja seuraavaksi varmaan Volvo ja koira.

Elämä pyöri perheen ja työn parissa. Amsterdam oli vaihtunut Keuruuksi. Noora alkoi kaipaamaan samanhenkistä seuraa vauvavuosien jälkeen. Hän halusi tutustua ihmisiin, jotka ovat samassa tilanteessa kuin hän: yrittäjänä, paluumuuttajana, nuorena aikuisena keuruulaisena. Noora, toisen polven tulevana jiiceenä, oivalsi heti, että nyt olisi oikea aika kamaritoiminnalle. Hän otti yhteyttä marraskuussa 2014 Koikkalaisen Emiliaan. Olihan hän noteerannut aktiivisen paikallisen vaikuttajan touhut ja halusi osaksi tuota menoa. Emilia toivotti Nooran tervetulleeksi kamarin seuraavaan kuukausitapaamiseen, joka oli yritysvierailu HT Laserin pääkonttorille. Se marraskuinen ilta vie Nooran mennessään!

Noora lähti heti vauhdilla mukaan. Vuonna 2015 hän otti vastaan hallitusvirkailijan pestin tiedottajana. Tämä oli todellinen hyppy epämukavuusalueelle. Noora toimi samana vuonna projektipäällikkönä joulupuu-keräyksessä sekä osallistui ensimmäiseen alueelliseen kokoukseen Kankaanpäässä. Siellä Petri Rajaniemen keynote Kuka muu muka – aikana Noora tajusi, että tämä se mitä hän on kaivannut elämäänsä. Olihan se aluksi Noorasta outoa, kun aina halailtiin ja kehuttiin toisiaan, mutta hän päätti koejäseneksi lähtiessään, että hän sanoo kaikkeen kyllä.

Niin tuli kesäkuu 2015 ja kamarin vuosikokous. Noora valittiin puolivuotisen koejäsen taipaleen päätteeksi täysivaltaiseksi jäseneksi. Eipä silloin vielä tyttö tajunnut, että tässähän muljutetaan seuraavaa pressaa kamarille. Syksyllä Noora sitten hyppäsi dp:n (valmistuva puheenjohtaja) saappaisiin ja ryhtyi luotsamaan kamariaan vuoteen 2016.

Pressavuosi oli antoisa. Noora sai paljon johtamisen oppeja sekä laajensi verkostoaan huimasti! Joku on todennut, että tämä on sellainen harrastus, jossa ei ole aina kivaa. Ja niinhän se on. Nooran pressavuosi oli myös rankka. Tuore yrittäjyys vei oman aikansa, liikkuakin olisi pitänyt ja perheen yhteisestä ajasta ei hän ei halunnut liikaa tinkiä. Piti oppia tehokkuutta ja priorisointia. Enää ei voinut sanoa kaikkeen kyllä. Sekin on hyvä oppia. Vuoteen 2017 Noora lähtee avoimin mielin. Hän on hallituksessa ja toimii sihteerinä sekä IPP:nä (edellisen vuoden pressa).

Noora uskoo vahvasti Keurusselän Nuorkauppakamarin päivitettyyn strategiaan, joka kiteytyy lauseeseen: Leikimme vakavilla asioilla. Hän myös toivoo, että me kaikki yhdessä mahdollistamme Suomen Nuorkauppakamareidein mission toteutumisen: Vauhditamme jäsentemme menestystä työelämässä.

Nooran kamariura:

2014 marraskuu koejäseneksi

2015 hallitusvirkailijaksi tiedottajana
2015 maaliskuu ensimmäinen alueellinen kokous
2015 toukokuu ensimmäinen projektipäällikkyys
2015 kesäkuu jäseneksi

2016 kamarin presidentti

2017 sihteeri

www.matkamakela.fi