Siirry suoraan sisältöön

C-alue Vuoden yhteiskuntavastuuprojekti 2022: Maalaismimmit-podcast

Keurusselän Nuorkauppakamari ry:n Maalaismimmit-podcast palkittiin Suomen Nuorkauppakamareiden C-alueen palkintogaalassa parhaana yhteiskuntavastuu-projektina.

Tuomarit jakoivat palkinnon seuraavin saatesanoin:

”Tämän projektin merkitys Keurusselän kamarille oli merkittävä, mutta myös itse paikkakunnalle. Digitoitu podcast ei vanhene hetkeen. Rakenteelliset yhteiskunnalliset haasteet ja ongelmat ovat muissakin pienissä syrjäseudun paikkakunnilla olemassa. Keskustelu näistä on yksi askel eteenpäin. Hyvä Keurusselkä! Esimerkillistä kamaritoimintaa ja -asennetta. Tämä on hyvä esimerkki siitä, miten yksikin projekti voi nostaa yhteisöllisyyttä kamarissa ja paikkakunnalla. Hienoa!”

Projekti sai alkunsa Keurusselän Nuorkauppakamarin jäsenten halusta oppia tekemään podcasteja. Aihealueeksi valittiin ”menestyminen maaseudulla”, sillä Keurusselän Nuorkauppakamarin jäseniä yhdistää halu pitää maaseutu elinvoimaisena sekä tuoda esille maaseutukuntien mahdollisuuksia. Podcast-jaksoissa vieraili vuonna 2022 paikallisia eri alojen menestyjiä palkkajohtajista sote-alan esihenkilöön ja yrittäjiin. Projekti toteutettiin yhteistyössä Kehittämisyhtiö Keulinkin sekä paikallisten yrityksien kanssa. 

“Annoimme innostavia esimerkkejä ja kuvasimme tarinoiden avulla maaseutukaupunkien monipuolisia elämisen mahdollisuuksia. Valistimme, sivistimme ja mursimme ennakkoluuloja, sekä loimme yhteisöllisyyttä Keurusseudulle,” kommentoi projektipäällikkö ja toinen podcastin juontajista Noora Mäkiaho. “Olemme niin koko projektitiimin kuin kamarinkin kanssa erittäin otettuja tästä kunniasta ja tunnustuksesta, ja toki tästä lähdetään hakemaan myös kansallista tunnustusta samalla nostaen Keurusseudun tunnettuutta yhä laajemmalle,” Mäkiaho jatkaa. 

Myös henkilökohtaisia palkintoja ja mainintoja Keurusselän Nuorkauppakamarin jäsenille!

Lisäksi Maalaismimmit projektipäällikkö Noora Mäkiaho palkittiin samassa gaalassa myös Suomen Nuorkauppakamareiden C-alueen Vuoden C-tyyppinä 2022. Palkintoraati kiitteli, kuinka Mäkiaho on kamaritoiminnan kautta kehittänyt Keurusselän Nuorkauppakamaria herättäen sen jälleen eloon aktiivisen projektitoiminnan kautta tuoden samalla näkyvyyttä ja elinvoimaa Keurusseudulle. Aikaisempi Mäkiahon ideoima Keurusselän Nuorkauppakamarin projekti oli muun muassa #munkeuruu -projekti, jonka tavoitteena oli Keurusseudun positiivisten puolien näyttäminen sosiaalisen median kanavissa paikkakuntalaisten toimesta.

Keurusselän Nuorkauppakamarin puheenjohtaja 2022 Nelli Oksanen puolestaan palkittiin C-alueen Vuoden puheenjohtajana, jonka valintaan vaikutti paikallishallituksen sekä puheenjohtaja-kollegoiden arvostelut.

Myös Vuoden tulokas 2022 kategoriassa Keurusselän Nuorkauppakamarin jäsen Milja Kaartinen sai kunniamaininnan.

C-alueen palkinnot Keurusselän Nuorkauppakamarille vuoden 2022 toiminnasta:

Vuoden yhteiskuntavastuuprojekti: Maalaismimmit-podcast
Vuoden C-Tyyppi: Noora Mäkiaho
Vuoden puheenjohtaja: Nelli Oksanen
Vuoden tulokas, kunniamaininta: Milja Kaartinen