Siirry suoraan sisältöön

#munkeuruu

Projekti lähti käyntiin jäsentemme henkilökohtaisesta tarpeesta. Halusimme opetella tekemään pienimuotoisesti videoita ja ennen kaikkea madaltaa kynnystä niiden julkaisuun. Niinpä idean ympärille rakennettiin projekti.

Nuorkauppakamarin toiminnan perustana on learning by doing ja niin ajattelimme, että parhaiten oppii, kun tekee videoita. ”Keurusselän Nuorkauppakamarissa meille Keuruu on tärkeä ja olemme kaikki kovia Keuruu-faneja,” kertoo projektitiimin jäsen Noora Mäkiaho. Näin ollen luonnollinen ja kaikille mieluinen aihe oli Keuruu ja aiheeksi videoille valikoitui meidän normaali arki Keuruulla. Tarkoituksena oli kertoa tarinoita tavallisten ihmisten elämästä Keuruulla.

Tarvittiin kuitenkin hieman oppia, joten tiimi päätti tuottaa kolme eri koulutuskokonaisuutta, joiden pohjalta jokainen pystyy tekemään videon. ”Ensimmäisessä koulutuksessa käytiin läpi sitä, millainen video myy ja millaisia videoita somessa kulutetaan,” kommentoi projektitiimistä Anu Huhtala. Aiheesta saapui kertomaan delegaatio kotimaisen pörssiyhtiön Kotipizza Groupin markkinointitiimistä. Toisena aiheena oli videoiden kuvaaminen, editointi, julkaisu ja laitteet. Kouluttajina oli paikallista osaamista: Mainostoimisto Pelismon Juha-Matti Koppelomäki ja Hubikin Jani Teppo. Kolmannen koulutuksen aiheena oli käsikirjoitus, ja kouluttajana toimi i2 markkinointitoimistosta Pasi Ikkala.

Näiden oppien pohjalta kamarimme jäsenet aloittivat videoiden työstön. Ensimmäiset videot ovat jo julkaistu ja loputkin videot tullaan julkaisemaan toukokuun 2019 loppuun mennessä. Ota siis Youtube-kanavamme seurantaan!

Keuruu on mahtava paikka asua, olla, elää ja yrittää. Vaikka olemme isoja Keuruu-faneja, täytyy myöntää, että muita lähes yhtä hienoja paikkakuntia Suomessa myöskin on. Uskomme kuitenkin, että voimme erottua sillä, että aktiivisesti kerromme, kuinka siistiä täällä onkaan. Projektin syvempänä tarkoituksena onkin kannustaa kaikkia keuruulaisia julkaisemaan kuvia, videoita ja tarinoita omasta arjestaan. Kannustamme kaikkia käyttämään samaa aihetunnistetta #munkeuruu.

Auta meitä. Haluamme, että mahdollisimman moni kuulee Keuruusta ja siitä, miten motivoivaa arki täällä on. Jaa oma tarinasi aihetunnisteella #munkeuruu. Kerro meille millaista sinun arkesi Keuruulla on? Millainen sinun Keuruusi on? Siitä millainen Keuruu on meille, voit katsoa lisää täältä.

Katso myös projektin esittelyvideo alta!

Lisätietoja antaa projektitiimi:

Noora Mäkiaho, projektipäällikkö
Anu Huhtala, koulutukset
Nelli Oksanen, markkinointi