Siirry suoraan sisältöön

Kansallinen Vuoden JCI RISE projekti 2022: Maalaismimmit-podcast

Keurusselän Nuorkauppakamari sai kamarin 30-vuotisen historian merkittävimmät huomionosoitukset kansallisessa palkintogaalassa Vaasassa 15.4.2023.

Keurusselän Nuorkauppakamari sai tunnustusta Suomen Nuorkauppakamareiden palkintogaalassa kuluvana viikonloppuna Vaasassa, kun Maalaismimmit-podcast valittiin parhaaksi JCI RISE -projektiksi vuodelta 2022. Kategoriassa painotettiin YK:n kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti toteutettua projektia, jossa kiinnitettiin huomiota talouden elpymiseen, työvoiman motivaatioon sekä henkisen hyvinvoinnin säilyttämiseen. 

Lisäksi Maalaismimmit-podcast palkittiin myös Suomen senaatin (JCI Senate in Finland ry) toimesta parhaana yhteiskunnan kehittämiseen tähtäävänä projektina. 

“Toimme projektilla upeasti esille Keuruuta, meidän rakasta paikallisyhteisöämme, jonne tarvitsemme kasvua kahdesta syystä, elinvoima ja huoltosuhde. Halusimme rakentaa projektin, joka vahvistaisi yhteisön itsetuntoa, yhdistää verkostoja ja nostaa yksilöiden kehittymisen keskiöön, joten loimme Maalaismimmit-podcast sarjan maaseudun menestystarinoista. Podcastissa vieraili paikallisia eri alojen menestyjiä, kuten yrittäjiä, palkkajohtajia, some-aktiiveja ja sote-alan esihenkilö.” Kommentoi projektipäällikkö Noora Mäkiaho. Henkilövalinnoissa korostui taustalla myös aloihin kohdistuvat ennakkokäsitykset työmahdollisuuksista maaseudulla sekä alan osaajapula. 

Maalaismmit-podcast oli jatkumoa Keurusselän Nuorkauppakamarin aloittamalle #munkeuruu -projektille. Podcast on hieno osoitus positiivisesta yhteiskuntavastuusta, jonka avulla kehitettiin niin pientä maalaispaikkakuntaa kuin paikallista kamariakin yhdistämällä sekä liike-elämä, julkinen sektori kuin aktiiviset kansalaisetkin samalla kehittäen nuorkauppakamarilaisten työelämätaitoja. Senaatin palkinnon perusteluissa korostui myös konseptin uutuusarvo sekä skaalautumismahdollisuudet. Samaa vaikuttavaa konseptia voitaisiin hyödyntää erilaisissa toimintaympäristöissä paikalliset tarpeet ja painotukset huomioiden. Senaatti arvosti myös toteutuksen laadun lisäksi sen nokkeluutta, projektin toteutus ei vaadi suuria resursseja, vaan onnistuu pienemmälläkin sitoutuneella tiimillä ja oikeilla yhteistyökumppaneilla. Nuorkauppakamarin toiminnassa keskeistä on, että projekteissa on aina mukana erilaisia yhteistyötahoja.

Myös henkilökohtaista menestystä Keurusselän Nuorkauppakamarin jäsenille!

Lisäksi Keurusselän Nuorkauppakamarin jäsenistä Noora Mäkiaho oli mukana top 6 Vuoden nuorkauppakamarilainen 2022 ja Nelli Oksanen top 3 Vuoden puheenjohtaja 2022 kategorioissa. Lisäksi Nelli Oksanen yllätettiin JCI Finland Foundation jäsenyydellä, joka antaa hänelle ainaisen osallistumisoikeuden alueellisiin ja kansallisiin tapahtumiin myös 40-vuoden jälkeenkin, kun nuorkauppakamaritoiminta muuten päättyy. 

Kaikkinensa vuoden 2022 toiminnasta saadut tunnustukset ovat osoitus vaikuttavasta ja korkeatasoisesta nuorkauppakamaritoiminnasta Keurusselän Nuorkauppakamarin toiminta-alueella. Saadut tunnukset ovat kamarin 30-vuotisen historian merkittävimmät huomionosoitukset.

Suomessa toimii 64 paikalliskamaria, joista projektipalkintoa voitiin hakea vain yhdellä hakemuksella. Vuosittain Suomessa toteutetaan yli 100 yhteiskunnallisesti vaikuttavaa projektia nuorkauppakamareiden toimesta. 

Uusi keuruulainen senaattori

Jyväskylän Nuorkauppakamarin jäsenelle keuruulaiselle Aleksi Grafille myönnettiin senaattorin arvo Suomen Nuorkauppakamareiden vuosikokouksen palkintogaalassa kuluvana viikonloppuna Vaasassa. Senaattorit ovat ansioituneita nuorkauppakamarilaisia, joille Junior Chamber International -maailmanjärjestö on myöntänyt senaattoriarvon. 

Senaattori Aleksi Graf on ollut kamaritoiminnassa mukana vuodesta 2012 asti. Graf on tehnyt omassa kamarissaan kuusi hallitusvirkaa sekä toiminut C-alueella aluekehityspäällikkönä ja aluejohtajana. Vuonna 2023 Graf toimii Suomen Nuorkauppakamareiden kansallisena varapuheenjohtajana. 

Nuorkauppakamaritoiminnassa Grafille on tärkeää ihmiset ja ihmisten kohtaaminen. Toisilta oppiminen, ihmisyydestä oppiminen ja erilaiset vuorovaikutustilanteet ovat Grafin sydäntä lähellä. Lisäksi Grafille on aina ollut tärkeää kansainvälisyys ja kansainväliset kohtaamiset. Hän onkin osallistunut kaikkiaan 15 kokoukseen ja akatemiaan Suomen ulkopuolella.

Graf tunnetaan myös lähes puoliksi keurusselkäläisenä. Hän on nauttinut Keurusselän Nuorkauppakamarin välittömästä tunnelmasta ja Keurusselän Nuorkauppakamarin jäsenet ovat tarjonneet Aleksille mahdollisuutta sparrailla niin työasioita kuin elämää yleensäkin. Keurusselän Nuorkauppakamari on vastavuoroisesti saanut nauttia Grafin välittömästä ja avoimesta suhtautumisesta ja hän on aina ollut valmis auttamaan paikallisissa projekteissa. 

Senaattorin arvon saaneet jäsenet saavat elinikäisen osallistumisoikeuden nuorkauppakamarin ja Suomen Senaatin toimintaan. Senaatti tukee paikalliskamaritoimintaa ja on vahva elinkeinoelämän suhdetoimintajärjestö. 

Keurusselän Nuorkauppakamarin palkinnot ja maininnat Vaasassa järjestetyssä palkintogaalassa vuoden 2022 toiminnasta:

Paras JCI RISE projekti: Maalaismimmit-podcast
Senaatin palkinto (5000€): Maalaismimmit-podcast
Vuoden nuorkauppakamarilainen, top 6 shortlist: Noora Mäkiaho
Vuoden puheenjohtaja, top 3 shortlist: Nelli Oksanen
JCI Finland Foundation -jäsenyys: Nelli Oksanen

Senaattori: Aleksi Graf, Jyväskylän Nuorkauppakamari