Siirry suoraan sisältöön

Kansallinen vuosikokous senaattorin silmin

Osallistuin Tampereen nuorkauppakamarin järjestämään SNKK:n Alue C vuosikokous 2022 tapahtumaan. Sain hienoja oppeja ja koppeja tapahtumasta!

Emma Kimiläinen piti keynote-puheenvuoron teemalla ”Menestyksen resepti – mitä voittaminen vaatii ja mistä henkinen kantti syntyy?” Kimiläinen tiivisti urheilupsykologiaan ja omaan kokemusmaailmaansa pohjanneen luennon neljään teesiin, mitkä sopivat erinomaisen hyvin myös kamaritoimintaan, työelämään ja yrittäjyyteen:

– Se, mitä teet, ei määritä sitä kuka olet
– Opi olemaan epämukavuusalueella
– Liika yrittäminen luo epäonnistumisia
– Tunne, osallista, kannusta ja kiitä – tee itse enemmän (ja se tekeminen tarkoittaa nimenomaan tiimin jokaisen henkilön osallistamista, kannustamista ja kiittämistä)

Jocke Träcksbackan yhteiskuntavaikuttaminen sosiaalisessa mediassa ja disinformaatio tarjoili mielenkiintoisen pohdiskelun paikan. Suurin osa keynoten seuraamisen ajasta kului kuitenkin tärkeämmässä tehtävässä – nappasin hoteisiini nuoren kuopiolaisen koejäsenen, joka kaipasi tukea edellisen illan tulojuhlasta toipumiseen, gaalaetiketin jännityksestä irti pääsemiseen ja kamaritoimintaan kannustamiseen.

Henkka Hyppönen – miten se onkin niin huiman hyvä puhuja, ja innostaja! Melkein uskoin jo kykeneväni vuorokaudessa luomaan brändin ja viestimään siitä vakuuttavasti 4000 ihmiselle. Hyppösen keynoten aiheena oli ihmisen ja koneen yhteistyö ja johtaminen. Hän ravisteli kuulijoita pohtimaan, miten johtamisen painotuksiin tulee nopea muutos. Digitaalisuuden mahdollisuuksien hyödyntävät porskuttavat pian ohi perinteisen mallin toteuttajista. Hyppönen avasi esimerkin kautta, miten kahdessa viikossa oli luotu yhden henkilön toimesta algoritmi, joka keräsi maailman parhaimmat arvostelut saaneiden viskien ominaisuudet, sama setti aiheen harrastajilta. Algoritmi loi mallin maailman parhaasta viskistä. Viski valmistettiin ja se rankattiin jenkeissä sokkotesteissä ykköseksi. Miten nopeasti prosessi eteni!! Tällaisen mallin luulisi laittavan juomavalmistajien (tai ylipäätään ainakin elintarvikealan) puntit tutisemaan. Johtamisessa Hyppösen mukaan tulisi keskittyä hitaiden, epämukavien asioiden eteenpäin viemiseen – esimiesten, työntekijöiden, koneiden opettamiseen toimimaan odotetulla tavalla. Keskittyä enemmän epämukavuusalueeseen kuin tekniseen toteuttamiseen.

Kamarivuosien aikana kantapään kautta opittuna – parasta vuosikokousviikonlopussa oli ihmiset. Oman kamarin väen ja muutamien alueen uusien ja vanhojen kamarituttujen kanssa vietetyt hetket jättivät hyvän jäljen – taas jaksaa arkea paremmin.

Ystävät ja verkostoituminen, se oli tässäkin reissussa parasta!

Anu Huhtala
Keurusselän Nuorkauppakamarin senaattori #78144