Siirry suoraan sisältöön

World Cleanup Day tulee myös Keurusseudulle!

Siivotaan Keuruu ja Mänttä-Vilppula yhdessä lauantaina 15.9.2018! 

World Cleanup Day kokoaa ihmiset ympäri maailman toimimaan puhtaamman ympäristön puolesta. Osallistu maailman siisteimpään kansalaisliikkeeseen, jossa ympäristöä siivotaan samanaikaisesti 150 maassa, myös Keurusseudulla! Osallistuminen on helppoa – katso ympärillesi ja siivoa roskia!

Osallistua voi esimerkiksi näin:
– nappaa mukaan kassi ja käsineet ja lähde ulos poimimaan roskat ympäristöstäsi
– postaa tänne tapahtumaan kuva roskasaaliistasi
– käytä somessa #keuruucleanupday #worldcleanupday
– haasta mukaan myös ystäväporukat, yhdistykset ja yritykset
– lataa WorldCleanup -sovellus älypuhelimeesi ja merkitse sinne siivottavia kohteita Keuruulta tai käy siivoamassa muiden merkitsemiä kohteita
– voit perustaa myös oman siivoustapahtuman, vaikka ploggingjuoksun ja haasta sinne ystäviäsi mukaan. Oman siivousryhmän voit perustaa myös sivulle www.worldcleanupday.fi
– poimi maasta edes yksi roska! Kun me kaikki tehdään vähän niin kohta Keuruu on siisti paikka!

Miksi osallistua?
Roskien dumppaaminen metsiin ja rannoille on ongelma monessa maassa. Luontoa pilaavia roskakasoja löytyy myös Suomesta. Roskia heitetään tienvarsille ja ja usein luonnossa kulkijat jättävät leiripaikkansa siivottomaan kuntoon. Toimintaa tarvitaan, sillä maailmanlaajuisesti katsottuna hukumme muoviin. Jos nykymeno jatkuu, on merissä vuoteen 2050 mennessä enemmän muoviroskaa kuin kaloja. Koska valtaosaa muoveista on käytetty pakkausmateriaalina vain kerran, on pienillä arkisilla valinnoilla iso merkitys. Tapahtuma haastaa pohtimaan, kuinka kierrättää tehokkaammin ja miten omaa muovin käyttöä voisi vähentää.

https://www.facebook.com/worldcleanupday2018/
worldcleanupday.fi
worldcleanupday.org

World Cleanup Day on joukkoliike, joka alkoi Virossa vuonna 2008. Vapaaehtoiset keräsivät viidessä tunnissa 10 000 tonnia jätettä, ja säästivät valtiolta 22,5 milj. euroa ja kolmen vuoden työt. Sittemmin tempaus on levinnyt ympäri maailmaa ja vuonna 2018 World Cleanup Day järjestetään ensi kertaa myös Suomessa. Tavoitteena on saada 5% maailman väestöstä mukaan siivoustalkoisiin.

Vastaa